11 Ocak 2011 Salı

Cirque de soleil ...

Cirque De Soleil ile ilk tanışmam Corteo DVD si ile oldu. DVD kapağı o kadar renkli çekici ve heyecan vericiydi ki arşivimde olması gerektiğini düşünerek edinmişti. İlk izlememdeki büyülenmenin ardından benim için sirklerin önemi daha da farklılaştı.
Cirque de soleil dünya genelinde kendi çaplarında çok başarılı balerinler , akrobatlar ve sporcular tarafından seçilmekte. Klasik sirk kalıplarından ayrı olarak hayvan kullanımı sadece kuklalardan oluşuyor. Onun dışında müzikler canlı çalınıyor. Flamenco , klasik , world ve hatta oryantal müzik ile sahneler canlandırılıyor.
Örneğin Cirque de soleil'in gösterilerinden bir tanesi olan Corteo'nun hikayesi bir palyaçonun ölümü ile başlar. Sirk'in şarkıcısı mükemmel sesli başka bir palyaçocur. Dev boyuttaki avizelerden muhteşem kıyafetleriyle akrobat kızlar gösterilerini sunar. Baloncukların içinden cüceler çıkarak seyircilerin üzerinden uçar.
Daha fazlasını tecrübe etmeniz için D&R larda bir çok dvd si mevcut.
Ve sonunda İstanbul'a geliyorlar :) Cirque De Soleil gösterilerinden birisi olan SALTIMBANCO Şubat ve yoğun istek üzerine Mart'da gösterilerini sunmak üzere geliyorlar. Daha önce Eurovision şarkı yarışmasına ev sahipliğinde bulunan Abdi İpekçi Arena'da gerçekleşecek bu gösteri için özel sahne kurulacak. Size tavsiyem elinizden geliyorsa kaçırmayın. Bu senenin en büyük organizasyonlarından bir tanesi ...
Ayrıntılı bilgi için BİLETIX sayfası ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder